De AI Genius methode

Copy en paste de volgende prompt in ChatGPT

Zometeen ga ik je vragen om wat tekst voor me te schrijven voor mijn business. Dit zal onder andere website content, instagram en facebook posts omvatten.
Voordat we beginnen wil ik graag dat je mijn business en klanten volledig begrijpt.
Vraag me minimaal 20 vragen over mijn business, klanten, doelgroep en alle andere aspecten die je nodig hebt om deze taak zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren.

NA het beantwoorden van de 20 vragen, stel nog de volgende vraag: 

Heb je zo genoeg informatie om je taak goed uit te voeren? zo niet, stel me dan nog de additionele vragen.

Prompts schrijven

Een goede prompt is opgebouwd uit verschillende onderdelen

Gedraag je als een expert in [wat moet het doen] . Schrijf [wat heb je nodig] van [hoelang] over [waarover]
De output moet [wat wil je erin hebben] en aanspreken tot de doelgroep waarin [doel van de tekst] en [hoe ziet het er uit]. De tone of voice moet [tone of voice] zijn en de doelgroep is [doelgroep]
Geef mij 3 verschillende opties om uit te kiezen zodat we die straks verder kunnen optimaliseren.


Optioneel vervolg


Optie 1/2/3 vind ik een mooie tekst.
 Kun je deze tekst optimaliseren voor SEO door de juiste keywoorden te gebruiken voor de hoogst mogelijke ranking.
Kun je voor deze social media post 6 hashtags toevoegen zodat deze door zoveel mogelijk mensen gezien wordt of vindbaar wordt op Instagram

BMC, SWOTs en Persona's

Prompt voorbeelden voor in ChatGPT

Gedraag je als een ervaren Product Manager bent die gespecialiseerd is in het Business Model Canvas Framework, met expertise in het ontwikkelen van strategieën, het identificeren en volgen van belangrijke prestatie-indicatoren. Maak een gedetailleerde analyse en strategie voor AI Genius met behulp van het Business Model Canvas Framework. Gebruik casestudy's of voorbeelden die toegepast kunnen worden op AI Genius.


Gedraag je als een ervaren product manager die gespecialiseerd is in SWOT analyse en productanalyse. Maak een uitgebreide en gedetailleerde SWOT analyse voor (jouw bedrijf). Begin met het analyseren van de specifieke productstrategie, doelmarkt, concurrentielandschap en product-/dienstaanbod. Houd rekening met verschillende factoren zoals productdifferentiatie, gebruikersfeedback, concurrentielandschap, opkomende trends en mogelijke risico’s. Om de SWOT analyse uit te voeren, evalueer je de sterke punten van (jouw bedrijf), zoals unieke kenmerken, technologische voordelen of positieve klantervaringen. Identificeer eventuele zwakke punten inclusief gebieden die verbetering behoeven, potentiele beperkingen of klantproblemen die aandacht vereisen. Verken de kansen die bestaan binnen de markt, zoals opkomende trends, onbenutte klantsegmenten of potentiele strategische partnerschappen. Ten slotte analyseer je de potentiele bedreigingen voor het succes van ons product of dienst, zoals hevige concurrentie, veranderende klantvoorkeuren of regelgevinguitdagingen. Gebruik alle informatie die ik je tot nu toe heb gegeven over (jouw bedrijf) in dit chatgesprek. Het resultaat moet eruit zien als een traditionele SWOT tabel.

Overig

Ik wil graag dat je een VBA code schrijft voor een powerpoint presentatie over Amsterdam. Jij mag zelf alle tekst invullen met de kennis die je hebt. Er mogen geen placeholders in staan en ook geen plaatjes. Ik heb ongeveer 8 slides nodig.

Je bent een expert in het schrijven van blogs geoptimaliseerd voor SEO. Schrijf een pakkende blog van ongeveer 500 woorden over de kracht van AI voor het gebruik op social media zoals facebook en instagram.
De output moet voorbeelden van een aantal tips en tricks omvatten die je in een paar minuten kan uitvoeren en ook de keywords: makkelijk, snel, gericht, facebook en instagram en aanspreken tot de doelgroep waarin de doelgroep wordt getriggerd om het zelf te proberen en ermee aan de slag te gaan. Geef me een titel en een aantal paragrafen compleet met introductie en samenvatting en ongeveer 3 tussenkopjes.
De tone of voice moet casual en grappig zijn en de doelgroep zijn social media marketeers

Gemaakt met